«Зоряний шлях» відбувається в двадцятий раз!

23 травня 2022-го у Дніпрі у форматі Google Meet-конференції розпочала роботу ХХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях». Завершення конференції, підведення підсумків – 27 травня. Як відмітили організатори конференції, Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова: «Цьогоріч вона у нас навіть міжнародна, бо деякі учасники підключаються з Німеччини, Польщі та Італії, а дехто з наших постійних учасників чудовим образом вийшли на зв’язок з окупованої території, чим дуже нас порадували». До участі в Конференції запрошуються здобувачі освіти 6-11 класів шкільних та позашкільних закладів України, зокрема: учні Заочної аерокосмічної школи НЦАОМ ім. О.М. Макарова «Всесвіт», Малої академії наук, УМАКО «Сузір’я», центрів НТТУМ та інших закладів. Знайти дітей, які захоплюються вивченням Космосу, досліджують космічні явища, схильні до технічної творчості – для цього і було започатковано конференцію «Зоряний шлях».

З відкриттям Конференції учасників та гостей привітав генеральний директор НЦАОМ ім. О.М. Макарова – Олексій КУЛИК. З привітаннями до учасників та гостей Конференції звернулись: Віталій ЯЦЕНКО – к.ф-м.н., директор Чернівецького центру юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка; Ірина ФЕДОРЕНКО – заступник генерального директора з науки та освіти НЦАОМ ім. О.М. Макарова та Ніна БАБАНСЬКА – вчитель-методист, Відмінник освіти України та відома дослідниця природи Кіровоградщини.

Фото з сайту НЦАОМ ім. О.М. Макарова 
Фото з сайту НЦАОМ ім. О.М. Макарова 

На відкритті учасники мали змогу переглянути фільм «Зоряний шлях – 20 років».

Для участі у ХХ Конференції «Зоряний шлях» було зареєстровано 74 заявки з різних областей України, серед яких: Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Одеська, Київська, Чернівецька, Чернігівська, Херсонська, Кіровоградська.

ХХ Конференція «Зоряний шлях» відбувається за 10 напрямами:

  1. Астрономія
  2. Наукові дослідження в Космосі
  3. Природні явища та екологія Космосу
  4. Космічна медицина та біологія
  5. Духовність і Космос
  6. Космічні апарати і ракети-носії
  7. Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки
  8. Комп’ютерні технології
  9. Технічна творчість та ракетно-космічне моделювання
  10. Космічна фізика

Головна мета Конференції – підтримати зацікавленість учнів до поглибленого вивчення космічного простору, розвинути талант дітей, здійснити обмін знаннями та інформацією з однолітками в галузі астрономії, фізики, природних явищ та екології Космосу, технічної творчості, ракетно-космічного моделювання та інше.

24 травня 2022. Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки

25 травня 2022. Наукові дослідження в Космосі

26 травня 2022. Астрономія

Конференція об’єднала та об’єднує тих, хто обрав для себе пріоритетом Космічне майбутнє. За чотири дні роботи конференції учні продемонструвати свої творчі, пошукові, науково-дослідні роботи, мали можливість обмінятися знаннями та досвідом, відзначалися самостійністю наукового аналізу зібраних матеріалів, їх систематизації та класифікації досліджуваних явищ, зустрілися з видатними вченими ракетно-космічної галузі та знайшли нових друзів. Дякуємо учасникам і їх керівникам за цікаві дослідження і доповіді. Велика подяка організаторам конференції за можливість прийняти участь, обмінятися досвідом, висловити свої думки, поспілкуватися з однодумцями.

27 травня 2022-го закриття ХХ Всеукраїнської конференції-конкурсу науково-дослідних робіт школярів «ЗОРЯНИЙ ШЛЯХ», підведення підсумків, нагородження переможців. Всім бажаю успіхів і миру Україні!

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар