Жан-Марі Леруа виступив на благодійному концерті…

14 жовтня 2023-го у  Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста в Чернівцях відбувся концерт-реквієм французького органіста Жан-Марі Леруаприсвячений українським Героям.

У програмі прозвучали твори Бернардо Пасквіні «Пастораль», Георг-Фрідріха Генделя «Пассакалі», Габріеля Форе «Після сну», Ференца Ліста «Розрада, №4», Ференца Ліста «Agnus Dеі» («Агнець Божий»), «Реквієм» Верді Жан Лангле «Героїчна пісня», В’ячеслава Назарова «Біла симфонія» (2-а частина), Йогана Себастьяна Баха «Аріозо», Астора П’яццоли «Аве, Марія», Миколи Лисенка «Елегія»…

На жаль, на концерт не зміг приїхати музикант Ігор Мацелюх зі Львова.

На концерті збирали кошти на придбання перев’язувального набору для вакуумної терапії ран. Кошти, що зібрали, передали пані Галині Абрам’юк, волонтеру, матері солдата ЗСУ, депутату Чернівецької міської ради.

Перед початком концерту пан Жан-Марі Леруа прочитав молитву українською мовою.

Зрушити з місця інколи – найважливіший відрізок шляху, найсерйозніший виклик, що потребує найпотужніших зусиль. Не завмерти. Не атрофуватись. Не дозволити цілій системі особистого буття вийти з ладу. Життя повинне тривати! В першу чергу в людському серці, в духовних глибинах особистості, а звідтіля струменіти у простір міжособистісних взаємин і наповнювати життєдайною силою цілий суспільний організм. І для того, аби не завмерло, слід – попри все! – рухатися. Адже рух – це життя! А у безмежних обширах всесвіту завжди достатньо світлих обріїв, аби віднайти свій. Найдовша ж подорож – до глибин власного серця...”, – о. Андрій Зелінський. 

10 980 грн. зібрано під час благодійного концерту французького органіста Жан-Марі Леруа у Костелі Воздвиження Всечесного Хреста.

З вітальним словом виступив настоятель храму Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні м. Чернівці отець Анатолій Шпак.

Дякуємо Жан Марі Леруа за творчість , любов до України, постійну підтримку і допомогу Україні. Дякуємо за концерт!

Разом ми – сила, разом ми переможемо! Слава Україні!

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар